codeuur

Digitaal vaardig

codeuur

Kinderen van nu groeien op in een digitale wereld. Hoe zorgen we ervoor dat kinderen meer begrijpen van de digitale toepassingen die ze hun hele leven intensief zullen gaan gebruiken? Met andere woorden: hoe maken we kinderen digitaal vaardig?  Afgelopen vrijdag was de lancering van het initiatief CodeUur dat een antwoord biedt op deze vraag.

De Stichting CodeUur wil dat programmeren een vast onderdeel wordt van het curriculum op basisscholen. Door leerlingen van groep 7 en 8 elke vrijdag een uur programmeerles te geven, leren ze hoe digitale toepassingen werken en wordt het creatief en logisch denken ontwikkeld. Een heel goed initiatief dat ik alleen maar aan kan moedigen.

Ben je docent of schooldirecteur? Meld je dan hier aan.
Ben je programmeur en wil je als gastdocent een programmeerles geven op een basisschool? Meld je dan hier aan.

Meer informatie over de Stichting CodeUur vind je op de website.

Tags: No tags

Leave a Comment