Naamloos 21.43.36

Public Revenue Dashboard

Transparantie en openheid zijn populaire begrippen voor publieke organisaties. Open government, open data en open spending zijn bewegingen waarmee publieke organisaties steeds meer informatie openbaar maken over de besluiten die zij nemen, de uitgaven die zij doen en de resultaten die zij behalen. In het bedrijfsleven is openheid vaak nog beperkt tot de kwartaalcijfers en het jaarverslag.

Een mooi voorbeeld van hoe het ook kan komt van het bedrijf(je) Buffer. Eind vorige maand kondigde Buffer in een blogpost aan om vanaf dat moment al hun financiële gegevens openbaar te maken. Via een voor iedereen toegankelijk dashboard zijn in real-time gegevens te bekijken zoals de omzet, aantal klanten en betalingen.

Naamloos 21.43.36

 

 

Tags: No tags

Leave a Comment