banner-001

Bijeenkomst 22 januari 2014

banner-001

Op 22 januari organiseer ik samen met bureau Wielinq een bijeenkomst over nieuwe technologische ontwikkelingen. Tijdens deze bijeenkomst verkennen we met elkaar de manier waarop technologie organisaties beïnvloedt. Wil je aanwezig zijn bij deze bijeenkomst? Stuur me een mail of bel: 06 2962 3664. De bijeenkomst vindt plaats bij Creative Valley in Utrecht en duurt van half vijf tot uiterlijk half zeven. Voor een lichte en gezonde maaltijd wordt gezorgd. Deelname is kosteloos.

We behandelen de volgende onderwerpen:

Open Data, publieke en semi-publieke organisaties beheren grote hoeveelheden gegevens. In toenemende mate wordt er gepleit voor het gecontroleerd open stellen van deze gegevens, zodat derden deze data kunnen hergebruiken. En met succes! Voorbeelden hiervan zijn al volop te vinden, bijvoorbeeld informatie over het presteren van scholen of het kenteken register. Maakt iedere organisatie binnen 10 jaar haar data publiek beschikbaar? Waarom? Hoe? Wat zijn hiervan de consequenties?

Internet of Things, Alles raakt met alles verbonden via het internet. Stoelen, weegschalen, tandenborstels, auto’s, lampen, etc.. Volgens Cisco zijn in 2020 ruim 37 miljard dingen verbonden. Al deze objecten wisselen continue informatie met elkaar uit. Behoren files, verkeersongelukken en kapotte lantaarnpalen tot het verleden? Wat kan er nog meer wat we ons nu niet kunnen voorstellen?

3D printing, Op zich bekend maar: de technologie verlaat het laboratorium en komt voor de massa beschikbaar. Volgend jaar lanceert HP zijn eerste 3D printer voor de consument. Voor iets meer dan 1200 euro kan je je eigen 3D printer in elkaar schroeven. Wat gebeurt er als elk huishouden zijn eigen productielijn heeft? Welke producten worden dan nog in fabrieken gemaakt en welke door consumenten zelf? We praten er niet alleen over, maar gaan zelf printen!

Peer-to-peer business, Overal staat de rol van de tussenpersoon onder druk. Reizigers boeken zelf onderling een kamer of appartement via AirBnB en consumenten lenen hun auto aan elkaar uit via SnappCar. Uitgevers leveren digitaal leermateriaal rechtstreeks aan studenten, zonder tussenkomst van een distributeur. Als je zelf je zorgverzekering onderling kan regelen, hoe beïnvloedt dat de zorg?

Tags: No tags

Leave a Comment